miercuri, 25 mai 2011

Papanasi cu inghetata

Salutare oameni buni,
Un desert cred ca nu srica nimanui, poate diabeticilor :). Cred ca acesta va va placea si cred ca o sa-l incercati pentru ca e prea bun.
Niste papanasi "mai branzosi" fara praf de copt si fara multa faina cu cate un cleste de inghetata calare deasupra.
Facem compozitia papanasilor cu 500g branza de vaci, 2 linguri de faina, un ou (sau doua), 2-3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se amesteca toate foarte bine pana se creeaza compozitia potrivita.

 Apoi ne pudram cu putina faina pe maini, si luam la modelat papanasii, in ce forma dorim noi



apoi ii asezam intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Le scoate si le lasam sa se odihneasca pe niste servetele intr-o farfurie cand s-au gatit.
Acesti papanasi sunt buni cu orice, cu dulceata, frisca din smantana sau cum i-am papat eu, cu inghetata.
Yummy!

7 comentarii:

Anonim spunea...

WOWWWWWWWW...super tare!Mor dupa papanasi!deci DA!(cu litere mari)!Dupa reteta mea nu mi-a iesit ..sper sa iasa "prea bun",cum zici tu , dupa reteta ta!De obicei faceam cu smantana...dar hai sa incercam si cu ceva rece!yammyyyyyyyy !
{P.S:spune drept_ti-ai facut special manichiura pentru reteta de papanasi??? te-am prins.....)

Gabriel Ionescu spunea...

Eee, mai am si ceva ajutor in bucatarie cateodata...incercati cu inghetata ca n-o sa va para rau

nicu spunea...

ah mi-ai amintit de copilarie!!! supebi papanasii, in moldova, le spunem branzoaice) ah as da toti banii castigati la pariuri sportive live pentru o portie)

Gabriel Ionescu spunea...

Nee, branzoaice in partea noastra de Moldova se spune la niste placinte cu branza. Astia sunt papanasi de casa, eu de mic am crescut cu ei si din totdeauna s-au chemat asa, dar depinde de fiecare zone. E cam la fel si cu parjolutele si chiftelutele...oricum sunt bune tare toate :)

Anonim spunea...

Papanasii arata ingrozitor, sunt arsi la exterior si pariez salariul pe o luna ca la mijloc sunt nefacuti, trebuia mai mult ulei si focul forte mic. O sa fac saptamana aceasta pentru copii si iti voi trimite reteta si pozele. Inghetata arata super.Nikol

Gabriel Ionescu spunea...

S-ar putea sa pierzi pariul, chiar au fost foarte buni si s-au mancat pe loc in ciuda defectelor observate de tine. Multumesc oricum de aprecieri.
PS. daca ii pui in mult ulei la foc mic, o sa chifteasca de ulei cand ii scoti, tu banuiesc ca te referi la sistemul friteuza, dar acolo uleiul trebuie sa fie superincins.

Anonim spunea...

Poate nu au iesit chiar ca la carte, s-au poate asa au fost dupa gustul lor, un pic mai rumeniti, dar acu nu tre sa intri cu bocancii in casa omului si sa ii spui ca "sunt ingrozitori". Decat sa intri mai bine stai afara si nu mai comenta, ca nu te-a invitat nimeni. Nu stiu de ce, dar in ultimul timp dau numai peste oameni frustrati. Si cred ca stii faza ca... nu intotdeauna aspectul conteaza. Hai, du-te si cumpara-ti ceva frumos de salariul ala, nu mai sta la gard si atzatza lumea !!!

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari