marți, 31 august 2010

Orez cu ficatei si legume...


Salut!
Dupa reteta de ieri cu orez azi am zis sa incerc un orez cu ficatei si legume preparat in stilul "paella", la foc mic si adaugat putina cate putina supa.
Pentru a prepara aveti nevoie de: vreo 300g ficatei de pasare, 2 cani de orez, legume(eu iarasi am folosit mix de legume congelate, dar se pot folosi diverse dupa plac), vreo cateva masline, ceapa, usturoi, curry, cimbru, rozmarin, patrunjel proaspat, supa facuta ori din pui ori din concentrat(cam 5-600ml).

Mod de preparare:
Se incinge o tigaie mai intinsa cu un strop de ulei si se arunca cateva bucati de ficat de pasare sa se "coloreze" un pic, vre-un minut pe toate partile. Apoi se arunca ceapa si usturoiul in aceeasi tigaie impreuna cu legumele.

dupa 1-2 minute se presara si orezul crud peste tot

si se adauga din supa pana se acopera

se presara si mirodeniile peste toate ingredientele

si lasam la foc mic timp de 20-25 minute, amestecand din cand in cand si adaugand supa pana se face orezul. Dupa acest timp se adauga maslinele "desamburite" si o mana de patrunjel proaspat tocat.

Se mai amesteca un minut pe foc si se serveste aburind.

Pofta mare!!! :D

9 comentarii:

Anonim spunea...

da gabitu am sa ma apuc de gatit du[pa magicele tale retete.sper sa gasesc si mincatori pt ca nu stiu ce-o sa iasa. oricum multam fain pt ele si mai trimite.

Andreea Gafincu spunea...

MMMMMM...arata foarte bine! Daca miroase si are un gust la fel de bun....atunci o sa ii zic lu' mama sa faca si ea! oricum pizza a fost foarte buna! spor la treaba in continuare!

Anonim spunea...

Diseara sper sa ma uimesti cu ceva foarte bun. Ce spui de niste peste? Apropo...mai are sens sa spun cat de bune, aromate si gustoase sunt, si cat de"iti ploua in gura"cand le vezi?

eu spunea...

hai hai, lasati periajul :D

VictorCh spunea...

Din PUTINA mea experienta in domeniu, orezul (ca si fasolea, malaiul, etc) fierbe (in principiu si daca nu ma insel - nu sunt foarte sigur) cam in cantitate tripla de apa/supa (o cana de orez fierbe in trei cani de lichid - masurand cu aceeasi cana - "umflandu-se" mult).
1. Tigaia dumitale, desi este pozata numai de sus, nu pare exceptional de adanca; pe langa ficatei si legume (CATE legume, ca n-ai precizat? "La ochi" imi par aprox cat ficateii...) incape oare in ea SI rezultatul fierberii a doua cani de orez? Si pt cantitatea de orez care rezulta or fi suficienti 300 g ficatei?
2. Esti SIGUR ca orezul din reteta dumitale (doua cani de orez la o cana de apa) va fi "facut"? N-ar trebui sa ai disponibila cantitate mai mare de lichid, chiar daca eventual initial adaugi doar o cana? Sau rezultatul este orez partial fiert si partial... prajit (sau crud)?
Sau poate ma insel eu si de fapt cele doua cani de orez fierb bine in doar o cana de lichid, caz in care (evident) toate obiectiile mele anterioare sunt neavenite.

Gabriel Ionescu spunea...

Nu am specificat cantitatea de apa, eu unul am pus supa de legume si se dauga treptat cate putin si se amesteca pana se face orezul. Cand vedeti ca se ingroasa mai strppiti cate un pic de lichid, la mine la foc relativ mic a durat cam 20-25 minute. Este timp suficient sa se faca si legumele si carnea si orezul. Ca si cantitate de legume se pune dupa placerea fiecaruia, unii prefera orez mai mult, altii legume mai multe, nu e batuta in cuie o cantitate. Deci spor la treaba! :)

VictorCh spunea...

Copy/paste: "Pentru a prepara aveti nevoie de: vreo 300g ficatei de pasare, 2 cani de orez [...] o cana de supa facuta ori din pui ori din concentrat."

Gabriel Ionescu spunea...

:)) mda...greseala mea, cer iertare, am uitat sa precizez ce cana. Intr-adevar la orez ma gandeam la cana normala de 250ml cand am scris, dar supa aveam facuta intr-o alta cana care era un pic dubla deci cam 5-600ml. Nu am realizat...asta e, mai gresim! Multumesc de observatie, am sa corectez.

VictorCh spunea...

1. A gresi e omeneste. Nici macar nu era o greseala esentiala (nu cauza - spre ex - aparitia a ceva toxic).
2. Cititorii nu afla decat ceea ce scrii, nu si ceea ce doar gandesti.
3. Poate ca n-ar fi rau ca - in special pt cei ca mine, mai putin initiati in "secretele culinare") sa precizezi cantitatile in primul rand in unitati de masura fara echivoc, fara dubiu (litri, grame/kilograme, etc), si abia apoi (eventual) - cu precadere pt cei mai experimentati - in unitati de masura orientative, empirice(o cana, un pahar, o lingura/lingurita, (pt margarina/unt,pt legume, etc) o bucata (eventual mica/mijlocie/mare), un deget, un varf de cutit, o piscatura, "cat iei cu trei degete", "un praf de...", etc).
Scuze - opinie subiectiva.

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari